Šta ćeš uraditi kad svijet gori?

‘Šta ćeš uraditi kad svijet gori?’ prati život crnih žena i muškaraca sa ciljem da istraži toksične efekte vjekovnog rasizma koji i dalje podmuklo djeluje kroz njihove lične priče. Film nas vodi u zajednicu Afroamerikanaca na jugu Amerike, u ljeto 2017.godine, kada počinje serija brutalnih ubistava muškaraca što je šokiralo sve širom zemje. Rasno pitanje u Americi je otvoreno, a ovaj film nam daje uvid u intimni portret života onih koji se bore za pravdu, dostojanstvo i preživljanje.

Šta ćeš uraditi kad svijet gori?

Forum

U vrijeme rastućeg populizma i nepovjerenja u elite, reditelj prati 81-godišnjeg osnivača kontroverznog WEF-a tokom dvije godine. Kada Klaus Švab napiše pismo klimatskoj aktivistkinji Greti Tunberg, nakon njenog pojavljivanja 2019. na WEF-u, započinje dijalog između generacija koji daje nadu. Može li vizija Klausa Schvaba uroditi plodom i može li WEF doprinijeti rješavanju globalnih problema? Ili je to samo još jedan dio problema i da li na kraju samo služi interesima globalne elite?

Forum

XY Čelsi

Kako je rat u Iraku, započet lažima, završio vojnim sudom zbog govora istine? Na to pitanje pokušava odgovor dati film ‘XY Čelsi’ koji prati Čelsi Mening kada izlazi iz zatvora poslije sedam godina i započinje novi život. Istovremeno se suočava sa posljedicama svoje prošlosti – istorijskim odavanjem 750,000 povjerljivih dokumenata američke vlade koje je dovelo do zatvorske kazne i nenamjerno stečene slave ozloglašenog zviždača, a uz to prolazi tranziciju u ženu kakvu je oduvijek znala da jeste.

XY Čelsi