Ozvaničena saradnja sa opštinom Berane u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015

Ozvaničena saradnja sa opštinom Berane u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015Centar za građansko obrazovanje (CGO) i opština Berane su danas u Beranama ozvaničili i precizirali već najavljenu saradnju u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015, potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Memorandum o saradnji su potpisali Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a i Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Berane, i tom prilikom dogovorili da se beransko izdanje Festivala održi u sali Skupštine opštine Berane u periodu od 13. do 14. decembra 2015.

CGO, kao organizator Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015 će na osnovu ovog Memoranduma obezbijediti prava prikazivanja četiri filma sa Festivala UBRZAJ 2015 u sali SO Berane – CITIZENFOUR, Mustang, Taksi i Jedan dan u Sarajevu. Takođe, CGO će obezbijediti medijsku pokrivenost navedenih projekcija putem medijskih partnera, kao i izradu adekvatnog promotivnog materijala. Konačno, CGO će predstaviti opštinu Berane na promotivnim materijalima i pomoći u realizaciji pripremnih aktivnosti za realizaciju projekcija.

Ozvaničena saradnja sa opštinom Berane u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015Opština Berane, kao saradnik u realizaciji projekcija sa Festivala u Beranama obezbijediće promovisanje Festivala i programa Festivala u lokalnim medijima i u javnim nastupima, uključujući i učešće na konferenciju za medije u Podgorici, kao i obraćanje građanima/kama na otvaranju izdanja Festivala u Beranama. Takođe, opština Berane će pomoći u realizaciji pripremnih aktivnosti za projekcije i dodatno obezbijediti tehničke uslove za projekcije filmova.

Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015 se realizuje uz podršku Ambasade SAD, Ambasade Kanade, Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Vlade Crne Gore i Movie that Matters (koji po prvi put podržava jedan ovakav projekat u Crnoj Gori). Partneri Festivala su Crnogorsko narodno pozorište (CNP), Beldocs, javni servis RTCG (TV i portal), Vijesti (novine i portal), Kulturni centar «Nikola Đurković» iz Kotora, opština Berane, kao i kompanije Montepano, Studio Mouse i Compania de Vinos Montenegro.

Svetlana Pešić, saradnica na programima