ND Vijesti nastavlja partnerstvo sa Festivalom filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016

Centar za građansko obrazovanje (CGO) intezivno i ove godine radi na organizaciji sedmog izdanja Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016. Priprema se kvalitetan i raznovrstan program koji vjerna publika, ovog sada već tradicionalnog, Festivala i očekuje. Prepoznajući značaj ovakvog Festivala, podršku njegovoj realizaciji će i ove godine pružiti ND Vijesti.

U tom kontekstu, danas su Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a i Željko Ivanović, izvršni direktor ND Vijesti potpisali ugovor o saradnji, koji je nastao kao izraz razumijevanja obje strane da je u doprinosu uspostavljanju kulture ljudskih prava neophodna intezivna komunikacija i saradnja svih zainteresovanih strana, a posebno medija i nevladinih organizacija, koji pored institucija značajno mogu uticati na unaprijeđenje ovog okvira.

ND Vijesti nastavlja partnerstvo sa Festivalom filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016

Na osnovu ugovora, Vijesti će posvetiti medijsku pažnju i obezbijediti zastupljenost Festivala u svojim redovnim izvještavanjima, promovisati Festival njegovim najavljivanjem, i učestvovati u radu Savjeta Festivala preko svog predstavnika/ce. CGO će predstaviti Vijesti u promotivnom materijalu koji izdaje Festival i dati prava prvenstva za intervjue s gostima Festivala u skladu sa interesovanjem Vijesti, kao glavnog medijskog pokroviteljstva među štampanim medijima i portalima.

Sedmo izdanje Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2016 biće održano od 10. do 14. decembra 2016. u Podgorici, u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), 11. i 12. decembra u Beranama i 12. i 13. decembra u Kotoru.

Mina Kalezić, asistentkinja na programima