Blizanci

Ubrzaj 2017 / Projekcije:
10. 12. 2017 / 18:00h / KIC – Sala Dodest / Podgorica

BlizanciMarkus Mörth, Austrija, 2016, 118’

Režija: Markus Mörth
Direktor fotografije: Sorin Dragoi
Producenti: Markus Mörth, Maximilian Plettau
Uloge: Ada Condeescu, Abdulkadir Tuncer, Mark Filatov, Michael Kranz, Kathrin von Steinburg, Ivan Shwedov, Anghel Damian

Sinopsis

Blizanci je zasnovan na istoimenom romanu autora i režisera Markusa Mörtha. Film je moderna drama o aktuelnoj temi. Snimljen na originalnim lokacijama sa međunarodnom renomiranom ekipom, ovaj dirljivi film prikazuje predstojeći period blizanaca koji se upuštaju u opasno izbjegličko putovanje kroz Evropu bez ičega osim puke hrabrosti i nade za bolji život.

U svojoj snažnoj vizuelnosti i uvijek blizu njegovim glavnim likovima i njihovoj sudbini film je dizajniran za veliki ekran. Surova realnost izaziva snažne emocije.

O autoru

Markus Morth je rođen 1973, u Grazu, u Austriji. Od 1993. do 1996. godine studirao je filozofiju, pozorišne studije i novinarstvo na Univerzitetu u Beču, a kasnije postiplomske studije na Univerzitetu za televiziju i film u Minhenu. Nagrada za prve korake dobija 2014. za svoj diplomski film Allerseelen. Od 2006. je režiser i scenarista. Živi sa svojom porodicom u Gracu i Minhenu.

Festivali i nagrade

Festival des dautschen Films (Njemačka)
Publikumspreis der Stadt Bozen 2017