RTCG i ND Vijesti uz UBRZAJ 2017

Centar za građansko obrzovanje (CGO) organizuje osmi put po redu Festival filma o ljudskim pravim UBRZAJ 2017 koji će se održati od 10. do 16.decembra 2017, u Podgorici, Kotoru i Beranama, uz niz sada već tradicionalnih ali i novih partnera.

Centralni program će biti u JU Kulturno-informativnom centru ”Budo Tomović” u Podgorici od 10. do 14. decembra 2017, a prateća izdanja u Beranama, u Kulturnom centru, od 11. do 12. decembra 2017. i u Kotoru od 15. do 16. decembra 2017, u Kino «Boka».

Prepoznajući značaj ovakvog Festivala, podršku njegovoj realizaciji će i ove godine, pružiti ND Vijesti i portal Vijesti i javni servis Radio i Televizija Crne Gore (RTCG).

Na osnovu potpisanih ugovora Vijesti i RTCG će posvetiti punu medijsku pažnju kroz obezbijeđenje zastupljenosti Festivala u redovnim informativnim i drugim programima, ali i promocijoma Festivala kroz redovne najave. CGO će predstaviti Vijesti i RTCG u promotivnim materijalu Festivala kao medijske pokrovitelje, dati prava prvenstva za intervjue s gostima Festivala, itd. Na ovaj način, nastavlja se višegodišnja saradnja CGO-a i javnog servisa RTCG, kao i nezavisnog dnevnika Vijesti u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ, prvog i još uvijek jedinog te vrste u Crnoj Gori, koji pored Podgorice, upisuje i Kotor i Berane na kulturnu mapu onih gradova u regionu koji njeguju ovu vrstu festivalskog dešavanja.

Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

VIII Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ donosi do sada najbogatiju selekciju filmova koji kreativno, snažno, pronicljivo i emotivno pričaju univerzalne priče o značaju borbe za ljudska prava, ljudskom dostojanstvu i istrajnosti iz vizure filmskih autora. Ovi filmovi vas ne mogu ostaviti ravnodušima, pa je i moto ovogodišnjeg Festivala PROPITIVANJE GRANICA!

Miloš Knežević, saradnik na programima/PR